22 d’octubre de 2015

AQUESTA SETMANA HEM LLEGIT...

El sol, la lluna i l’aigua -  Un conte de Nigèria. 
Versió de Laura Herrera. Il·lustracions d’Àngels Varga
Ediciones  Ekare

Es una llegenda de Nigèria que parla de com juguen  el sol, la lluna i l’aigua. La  lectura  explica de manera entenedora perquè el sol i la lluna viuen a dalt del cel. Molt recomanable per alumnes de segon de primària.  


Jompiru. 

Gustavo Roldán . Raul Nieto
Thule Edicions

En el poble del Jampiru es reuneixen  el capvespre al voltant del foc per explicar històries. De sobte la nit desapareix i ja s’han acabat els contes. Llavors el Jampiru i la seva ocelleta Olivia cercaran la solució per recuperar la nit i reunir-se tots altre cop. Recomanat per tercer de primària.

L'arbre generós. Shel Silverstein. Kalandraka 2015
Només per la multitud de nivells de lectura que té aquesta història, ja val la pena que sigui fullejada. La seva entrada a wikipedia ens exposa totes les opinions versades sobre el relat. A nosaltres ens encanta aquesta història.

Nunca llueve en Timber Creek.
Ali Lewis. Siruela.
En un ranxo enmig del no res d'Austràlia, el jove Danny Dawson viu amb la seva família. Amb el trauma familiar d'haver perdut un fill, en Danny, de 13 anys ja ha d'ajudar a recollir el bestiar. Allà acabarà coneixent els problemes  del dia a dia de la granja, però també de la seva societat.  Novel·la on hi ha ràbia, tristesa, esperança, tendresa, racisme... A partir de 1r d'ESO.