21 de març de 2015

AQUESTA SETMANA HEM LLEGIT...

Fora de mi. Sharon M. Draper. Editorial Cruïlla. Hi ha moltes històries sobre nens i nenes amb problemes, però aquesta destaca per la seva qualitat i valor del missatge. La Melody és una nena d'onze anys que pateix una paràl·lisi cerebral que la incapacita per portar una vida "normal". Té una ment desperta i un gran coratge, i el seu objectiu és lluitar per trobar la manera de comunicar-se i integrar-se. Un llibre excel·lent que no hauríeu de perdre l'oportunitat de llegir. Per qualsevol lector a partir d'onze anys, ESO, Batxillerat i també adults.

Això és un secret que només sé jo. Eulàlia Canal. Animallibres. Història de detectius escolars amb una cadència trepidant emulant la novel·la negra per adults. Una nena molt llesta que li agrada molt llegir resoldrà l'entrellat d'aquesta història. Cicle Mitjà.

El petó de Lili Marlen. Pep Molist. Barcanova. Una relació d'amistat entre un nen molt poruc i un fotògraf ja gran portarà al lector a conèixer la història de Lili Marlen, un personatge que quan va visitar el seu poble va portar solucions màgiques i meravelloses. Cicle Superior.

Els silencis de la Blu. Antoni Dalmases. Una nena adolescent viu rebotada amb el món i la manera que troba per treure les seves emocions és escrivint. Escriu sobre la seva vida i sobre les relacions que té amb les seves amigues, els seus problemes, i vivències. La seva amiga imaginària, la Blu, li serveix per descarregar la seva sensibilitat. La frase del seu autor: "Als llibres i a la literatura els dec, doncs, el goig impagable de l'amistat i una vida feliç, divertida i intensa." definiria perfectament aquesta història. A partir de 12 anys.