16 de febrer de 2015

AQUESTA SETMANA HEM LLEGIT...

Comencem aquesta setmana força reivindicatius, i us portem una molt bona novel·la gràfica: Al sur de la alameda.
Un grup de joves xilens rebutgen la llei d’educació i juntament amb molts estudiants del país, es tanquen a les escoles durant 7 dies en senyal de protesta. Nicolàs és un dels estudiants que participa en la “toma”, i potser ho fa més per ser al costat de la Paula que per ideologia. 

Ell serà l’encarregat d’explicar-nos el dia a dia de l'acció a través del seu diari. Ell ens acosta als personatges, a la seva implicació amb la societat xilena, però també ens mostra que són adolescents reals que llegeixen, juguen al futbol i s’enamoren. Les il·lustracions són molt realistes i ajuden a situar-nos en el moment. Una gran novel·la per alumnes de 4t d’ESO o Batxillerat. Us deixem el booktràiler: http://vimeo.com/91419014
Seguim amb En línia, una proposta innovadora de Jaume Monzó que ens ha agradat molt. Escrit tot en format whatsapp, facebook, i altres xarxes socials, que relata les relacions entre joves, ens ha sorprès per la seva originalitat i execució. A partir de Batxillerat. 
Recomanem un llibre de ciència per aquells que sigueu més curiosos en la matèria. El maleït pèndol de Focault, una aventura d'en Max Picard, amb relats d'experiments i altres descobertes d'una ment curiosa i insaciable. Marc Boada, l'autor, ha estat un dels presentadors del programa de TV3 QuèQuiCom. Per a Cicle Superior de Primària.