31 de gener de 2015

AQUESTA SETMANA HEM LLEGIT...

Aquesta setmana arranquem amb dues novetats d'editorial Joventut: El goril·la eixerit, i Lindbergh: l'agosarada història d'un ratolí volador

No està bé acusar a algú de coses que no ha fet, i més si no en tenim proves. Important és parlar i no prejutjar les accions dels altres sense conèixer els verdaders motius. Aquesta lliçó és la que es desprèn de la història d'El goril·la eixerit. Per nens i nenes de 1r i 2n de Primària.

Torben Kuhlmann, un escriptor i il·lustrador alemany, just inicia la seva producció amb aquesta magnífica història sobre Lindbergh, el primer home que va travessar en solitari l'oceà Atlàntic en avió sense escales l'any 1927. Bé, potser no és sobre Lindbergh, i l'autor utilitza el personatge d'un valent ratolí per fer una mica d'Història i explicar una mica les Guerres Mundials i el període d'entreguerres, com també una mica d'història de l'aviació i els seus grans mites. Un llibre molt ben fet, molt ben narrat i molt ben il·lustrat. Una joia per nenes i nenes a partir de 3r de Primària que també agradarà a més grans.

També hem rescatat de Joventut un parell de cosetes de l'any passat, que de ben segur encara trobareu a llibreries i biblioteques. Tots dos per explicar-los a Infantil, o bé per llegir-los a Cicle Inicial, i estem parlant de: Tres gallines i un paó, i Sopa de carbassa.

Mike és el protagonista d'aquesta història iniciàtica de dos joves en un cotxe robat que fugen de la seva realitat familiar desestructurada. Goodbye Berlín, de Wolgang Herrndorf. Un llibre bastant dur, però amb tocs d'humor en les aventures que viuen, amb grans reflexions sobre la vida i amb material per pensar de debò. Premi Alemany de literatura juvenil 2014. Ideal per Batxillerat.

El noi que no tocava de peus a terra és una història que tracta d'un nen que realment FLOTA! Quin drama per la seva família que el porta a una escola per nens no desitjats... Un llibre de John Boyne, que ja ens té acostumat als seus magnífics relats, ara ens sorprèn amb aquest relat surrealista. Recomanat per 6è de Primària.

Teneré és una paraula tuareg que vol dir desert. I és al desert on intentarà buscar la llibertat un fennec que viu engabiat a un zoo per retrobar-se amb els seus. Una família se les empescarà per alliberar-lo i les peripècies que viuen donaran suspens a aquesta història de contrasts, i la necessitat de retrobar-nos amb els nostres. A partir de 4t de Primària.