6 de novembre de 2014

AQUESTA SETMANA HEM LLEGIT

Després del superèxit de Wonder, R.J.Palacio torna amb El capítol del Julian. Es tracta de la mateixa història del seu anterior llibre Wonder, però vist des d'un altre punt de vista, aquest cop a través dels ulls d'un altre personatge de la novel·la, en Julian. Com pot ser que un nen que arriba nou a l'escola li tregui el protagonisme a ell que és el líder del grup? Per què acapara tota l'atenció de la gent? Una història de bullying i gelosia que ens farà reflexionar sobre la diversitat. A partir de l'ESO.

Us deixem un vídeo de l'autora parlant del llibre. Està en anglès, però li podeu posar subtítols clicant al botó de la part inferior dreta.


Ens ha agradat molt La sepultura 142, de Juan Ramon Barat. Un thriller molt ben treballat amb tocs de misteri i fenomens paranormals. Tot començarà amb un treball d'investigació per la Universitat que derivarà en una cursa apassionant per descobrir una estranya desaparició i un misteriós assassinat. A partir de Batxillerat.

Polvo de roca, de Nono Granero i Géraldine Alibeu, és una bonica història d'una gran pedra que vol veure món. Però com pot viatjar pel món una roca tan gran? Sort del seu amic el geòleg que l'ajudarà a complir el seu desig. Una narració poètica a través de la vida més inerta. A partir de 4t de Primària.

Una societat nova, igualitària, on no falta de res és l'inici d'aquesta tetralogia de Lois Lowry amb el títol de L'home dels records. Qui serà el guàrdia dels records del passat quan s'ha construït una societat sense passat? Un llibre que qüestiona els valors que sempre hem donat per fets i torna a examinar les nostres creences ben profundes.  A partir de 2n d'ESO.