15 de maig de 2014

AQUESTA SETMANA HEM LLEGIT


Després de Sant Jordi tornem amb bones lectures. 

Comencem amb dos llibres que tot i no ser excel·lents, ens han semblat prou interessant per comentar-vos-els. L'últim premi Folch i Torres, La nena de l'arbre, de Rubén Montañá, i L'al·lucinant galàctic i piràtic del pare, de Neil Gaiman. Ambdós llibres ens han semblat interessants, però per un públic molt determinat. El primer, amb molta càrrega poètica, i el segon, amb un humor una mica especial. Si més no feu-lis un cop d'ull.
Ens ha agradat molt La increïble història de la dentista dimoni, del David Walliams (el que molts ja han corregut a batejar com el nou Roald Dahl) que si ja esteu a 5è de primària us agradarà molt. Per una mica més grans, potser 2n d'ESO, i també ens ha agradat molt, Wonder, de Mark Haddon, un llibre que ja fa temps que corre i va de camí a convertir-se en un clàssic.

L'estrany, del Jordi Sierra i Fabra, ens fa reflexionar sobre la guerra i la dictadura a través dels ulls d'un nen; una història dedicada a tots els exiliats que van haver de fugir de la seva terra durant els anys foscos de la Guerra Civil i la Dictadura.

Després de la decepció a l'últim premi de literatura juvenil Edebé de l'any passat, aquest any ens hem reconciliat amb La tomba d'Aurora K. de Pedro Riera i hem gaudit molt amb aquesta història sobre la recerca del propi passat en busca de la nostra identitat.

Què passaria si un gos es convertís en un home? Hem de dir-vos que hem rigut molt amb El senyor Bello i l'elixir blau, una altre llibre de Viena Edicions. A partir de 6è de Primària.

I pels més petits us recomanem un llibre del creador d'Helmer l'elefant, Melric, el mago que perdió su magia, a partir de 7 anys.