20 de març de 2014

AQUESTA SETMANA HEM LLEGIT...

 

Tornem una setmana més amb més llibres. Aquesta setmana, la Genoveva, bibliotecària d'Escola Pia Olot, se'ns ha incorporat al grup virtualment; benvinguda!!! I ens ha deixat aquesta ressenya d'un llibre per a primer o segon d'ESO:  Heka, un viatge màgic a Egipte, de la Núria Pradas, és la història d'un noi que sense saber com aconsegueix viatjar en el temps i va a parar a l'antic Egipte on ha d'ajudar  a Tutmosis per evitar que el matin. És entretingut i molt ben documentat.

El Sadurní ens recomana el llibre Natán y sus hijos, de Mirjam Pressler, novel·la històrica ambientada en el Jerusalem de 1192, una història sobre la convivència religiosa entre cristians, jueus i musulmans, i l'amor i la tolerància per sobre de qualsevol creença. De 15 a 99 anys.

La Montserrat ens porta Quan es cremen els girasols, de Dolors Garcia-Cornellà, una reedició d'un llibre de l'any 1999 reeditat fa poc, i de com una separació et pot canviar la vida, et pot deprimir, i com es pot superar amb l'ajuda dels amics.

Constatem per segona setmana que val molt la pena el llibre de Noel et busca, d'Àngel Burgas, un llibre per sortir correns cap a la llibreria a comprar-lo, perquè serà d'aquelles històries que us farà perdre la noció del temps. Un consell, no deixeu menjar al foc mentre el llegiu, no fos cas...

I adults, atenció a un llibre perquè també deixeu la cuina i demaneu menjar a domicili. La veritat sobre el cas Harry Quebert, de Joel Dicker. Un thriller sensacional que farà curtes les més de 600 pàgines que té! La Rosi se l'ha cruspit en tres dies!!!

 La Conxita ens recomana un premi Edebé de l'any 1999 que ha caigut a les nostres mans, gràcies a la gentilesa d'aquesta editorial, que ens fa arribar llibres desinteressadament. Es tracta de Jon i la màquina de la por, de Roberto Santiago. Un llibre per perdre la por i no complicar-se la vida a través d'un nen de 10 anys.