28 de novembre de 2013

AQUESTA SETMANA HEM LLEGIT...


La Montserrat ha llegit L'edat del lloro, de la Gisela Pou. Li ha agradat molt i el recomana als nens i nenes de 6è i potser més grans. Així que si teniu algun germà podeu compartir el llibre! 
I sobretot li ha agradat molt la història de la Molsa, una gossa que ens explica una història sobre la guerra i la seva relació amb els nens orfes, escrita pel David Cirici, que ha estat premi Edebé de literatura infantil 2013.  També per cicle superior.
També ens recomana Les llàgrimes de l'Assassí i Emilio és invisible, que als altres del grup van agradar molt.

El Sadurní ha llegit Carta a la Reina d'Anglaterra, de Vicenç Pagès, una història delirant que passa al llarg de tot un mil·lenni li ha agradat molt. Només en 100 pàgines repassem amb gran interès la història dels últims 10 segles a través de les aventures d'un ferrer que ha construït una espasa única que li compra el diable a canvi de tres desitjos...Agradarà molt als alumnes de batxillerat en amunt.

Tant de bo els polítics-que tenen els peus força allunyats de la realitat- fessin com la reina d'Anglaterra que, per casualitat, es troba amb un llibre a les mans...a partir d'aquí no solament coneix la literatura anglesa, sinó que abandona la seva feina i...
Tot això ho comenta el Feliu per recomanar-vos aquest llibre amb el títol Una lectora poc corrent, escrit per Alan Bennett. A partir de 16 anys en podreu gaudir.

La Conxita ha llegit l'últim llibre d'Andreu Martín sobre el 1714. Aquesta novel·la històrica de la primavera de 1714 narra les intrigues de la família Sistach que fugirà misteriosament de Barcelona cap a Badalona per les sospites de traïdoria del seu pare.  Un passeig per conèixer la nostra història ara tant de moda amb el tricentenari. A partir de 3r d'ESO agradarà a aquells curiosos de la Història.

La Rosi ens recomana un llibre per adults, i no tan adults, Mi planta de naranja lima, una reedició de Libros del Asteriode. És una història molt tendra i molt ben escrita, sobre un nen de 5 anys que viu al Brasil i que a casa es porta molt malament i a l'escola és com un àngel.  El Jordi ha llegit molts àlbums, entre ells Llana a dojo, Lo que no vio caperucita, o El dia que es van menjar a en Lluís. que li han agradat molt. Segur que si els expliqueu a Infantil o el deixeu als nens i nenes de cicle incial es petaran de riure amb aquestes tres històries.